Sýr raclette a čokoláda jsou dvě věci, které si nikdy nezapomenu ze Švýcarska přivézt. Naposledy jsem narazila na raclette s kuličkami pepře a vůbec nebyl špatný. Pepř sýru dodává příjemnou pikantní chuť. Někdy si ho jen tak rozpeču na pánvi a s vařenými brambory a zeleninou mám rychlý a zároveň chutný oběd. Tentokrát jsem ho použila na tousty.
Suroviny:
- housky
- plátky sýra raclette
- tenké plátky slaniny
- případně plátky klobásky
Na ozdobení a vylepšení chuti:
- kyselá okurka
- kapie
- cibule
Je to rychlovka. Housky rozpůlíme a obložíme plátky slaniny, tenkými kolečky klobásy a nebo tvrdého salámu a přikryjeme sýrem raklette. Plátky sýra jsou 0,5 cm tlusté, proto chvíli trvá, než se rozpustí. Slanina pod sýrem tak má čas se propéci a housce dodat křupavost.
Hotové tousty přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě na 175 °C dokud se sýr nerozpustí. Mně to trvalo asi 10 minut.
Mezi tím jsem si nakrájela okurky, kapii a cibuli na ozdobu toustů.
Po upečení jsem nakrájené suroviny naskládala na tousty a hned se do nich pustila. Teplé jsou přece nejlepší.
Jeden kousek mi zbyl na ráno ke snídani. Nebyl už tak křupavý, ale i tak jsem si na něm pochutnala.
Ňam!!!