Tento salát většinou připravuji, když mi zbydou od oběda buď těstoviny a nebo kuřecí maso. Znáte to, někdy neodhadnete množství masa a nebo přílohy. Další plnohodnotnou porci ze zbytků nelze udělat, tak co s tím? Velmi nerada vyhazuji potraviny, tak se pak nabízí dovařit jednu ze surovin a připravit těstovinový salát. Maso může být pečené nebo i vařené. Záleží na tom, jaké zbyde. Když zbydou těstoviny, je nejjednodušší maso jenom uvařit.
Suroviny:
- 150 g těstovin (nejlépe vrtule)
- 200 g vařeného nebo pečeného masa
- 1 cibule
- 4 sladkokyselé okurky
- 1/2 červené papriky
- Sůl, pepř
- 3 lžíce majolky
- kapari (není podmínkou)
Maso nakrájíme na kostičky a smícháme s těstovinami. Poměr těstovin a masa lze měnit podle toho, kolik nám čeho zbyde.
Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou papriku a okurky. Kdo má rád kapari, může je také přidat. Myslím, že zvýrazní chuť salátu. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Nakonec přidáme majolku a vše znovu promícháme.
Když vynecháme maso a přidáme větší množství zeleniny, vznikne chutný salát i pro vegetariány.
Ne vždycky máme možnost si připravené jídlo ohřát. Salát se snadno přenáší v krabičce a může tedy sloužit jako studený oběd a nebo jako chutná večeře.
Přidejte odpověď