Tvarohový moučník s rybízem

Tvarohový moučník
Tvarohový moučník

Tento moučník je jednoduchý a velice dobrý. Myslím, že ho zvládne i začátečnice. Jedná se o takzvaný hrníčkový recept.

Většinou, když narazím na hrníčkový recept, není na něm uveden objem hrnku. Tak si tak říkám, jestli je jedno, jestli použiji hrnek o objemu 300 ml nebo 500 ml. U mouky, cukru a oleje je to asi jedno. Ale je to jedno i u kypřícího prášku do pečiva a vajec?

No a potom další problém. Na jak velkém plechu moučník upéci. Po nalití těsta na plech je už asi pozdě na přelévání na jiný plech.

Já jsem použila hrníček o objemu 300 ml (plnila jsem ho asi 1 cm pod okraj) a pekáček o rozměru 320 mm x 250 mm.

Suroviny na těsto:

  1. 2 hrnky polohrubé mouky
  2. 1 hrnek krupicového cukru
  3. 3/4 hrnku oleje – dolít vodou na celý
  4. 3 vejce
  5. 1 kypřící prášek do pečiva
  6. tuk na vymazání pekáčku/pečící papír

Suroviny na náplň:

  1. 2 tvarohy
  2. 1 vanilkový puding
  3. 150 ml mléka
  4. 3 lžíce cukru
  5. rybíz na posyp moučníku

Nejprve si připravíme tvarohovou náplň smícháním tvarohu, pudingu, cukru a mléka.

Pak ve šlehači vymícháme těsto. Rozšleháme vejce s cukrem, pak za stálého šlehání přidáváme olej s vodou a mouku s kypřícím práškem do pečiva.

Vyšlehané těsto

Hotové těsto vylijeme buď do tukem vymazaného pekáčku a nebo do pekáčku vyloženého pečícím papírem.

Vylité těsto na pekáček

Na těsto vylijeme tvaroh.

Těsto polité tvarohem

Nakonec těsto posypeme rybízem.

Těsto posypané rybízem

Pečeme 55 minut při teplotě 170 °C.

Tvarohový moučník s tvarohem

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*