Tento moučník je jednoduchý a velice dobrý. Myslím, že ho zvládne i začátečnice. Jedná se o takzvaný hrníčkový recept.
Většinou, když narazím na hrníčkový recept, není na něm uveden objem hrnku. Tak si tak říkám, jestli je jedno, jestli použiji hrnek o objemu 300 ml nebo 500 ml. U mouky, cukru a oleje je to asi jedno. Ale je to jedno i u kypřícího prášku do pečiva a vajec?
No a potom další problém. Na jak velkém plechu moučník upéci. Po nalití těsta na plech je už asi pozdě na přelévání na jiný plech.
Já jsem použila hrníček o objemu 300 ml (plnila jsem ho asi 1 cm pod okraj) a pekáček o rozměru 320 mm x 250 mm.
Suroviny na těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 3/4 hrnku oleje – dolít vodou na celý
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- tuk na vymazání pekáčku/pečící papír
Suroviny na náplň:
- 2 tvarohy
- 1 vanilkový puding
- 150 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- rybíz na posyp moučníku
Nejprve si připravíme tvarohovou náplň smícháním tvarohu, pudingu, cukru a mléka.
Pak ve šlehači vymícháme těsto. Rozšleháme vejce s cukrem, pak za stálého šlehání přidáváme olej s vodou a mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Hotové těsto vylijeme buď do tukem vymazaného pekáčku a nebo do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
Na těsto vylijeme tvaroh.
Nakonec těsto posypeme rybízem.
Pečeme 55 minut při teplotě 170 °C.
Přidejte odpověď