Veselé chleby

Veselé chleby
Veselé chleby

Veselé chleby. Toto je jedna z nejoblíbenějších snídaní v naší rodině. Běžně se jim říká „chleby obalované ve vajíčku“. Když byly děti malé, začala jsem jim pro jejich pestrou oblohu říkat „veselé chleby“ a nějak se to ujalo a od té doby jsme jim jinak neřekli.

Tuto snídani dělávám o víkendu. Přes všední den na ni není čas. Vzpomínám si, že když jsem chleby začala smažit, provoněly celý byt a tahaly jednotlivé členy rodiny z postele. Je to dobře. Asi to tak má být, protože nejlepší jsou ještě teplé.

Tato snídaně je jednoduchá, zvládne ji každý. A stojí za to. Pochutná si každý. Navíc se využije starší chleba, který už byste jinak ke snídani nepoužili.

Suroviny:

  1. 3 plátky staršího chleba
  2. 2 vejce
  3. Olej na smažení
  4. 3 plátky kyselé okurky
  5. 3 plátky sýru s plísní (Camembert)
  6. Šalotka
  7. Hořčice
  8. Rajče
  9. 1/4 červené papriky

Ze dvou vajec uděláme tak 3 chleby. Je-li strávníků více, přidejte adekvátní množství surovin.

Nejdříve si připravíme suroviny na ozdobu. Na plátky nakrájíme sýr, okurku, rajče, šalotku a červenou papriku.

V hlubokém talíři rozšleháme vejce a ponoříme do něj plátek chleba, pak ho otočíme, aby bylo vajíčko nabalené na chlebu z obou stran.

Chleba s vajíčkem smažíme na rozpáleném oleji po jedné a pak druhé straně. Když chleba otočíme, vkládáme na něj sýr, aby teplem povolil.

Smažení chlebů obalených ve vajíčkách

Chleby po opečení i z druhé strany přemístíme na talíř a ozdobíme připravenými surovinami. Pod šalotku máznu vždy trochu hořčice.

Surovinám na ozdobu se meze nekladou. Můžou se tam přidat i ředkvičky, salátová okurka,…. chleba by však měl být vždy barevný. Vždyť dobré jídlo nedělá jenom chuť. Mělo by lahodit i oku.

Říká se, že snídaně dělá den, tak ať stojí za to.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*