Pokud zrovna nemám žádnou polévku, vařívám rychlé polévky typu „co dům dal“. Na jednu z nich nedávno došlo a aby se odlišila od ostatních vymyslel jsem pro ni speciální název: „buřtolívka“ (=buřtová polívka).
Její příprava zabere asi tak čtvrt hodiny, dala by se tak označil jako rychlá buřtová polévka. Postup je jednoduchý a zvládne ho i lama. Nejprve jsem na kostičky pokrájel trochu špeku a jeden buřt i se slupkou, neloupal jsem ho jako Danča do své skvělé falešné gulášové polévky. Obojí jsem pak krátce na pánvičce osmažil.
Mezitím jsem dal vařit půl litru vodovodní vody z kohoutku, když se začla vařit, vrazil jsem do ní kostku bujónu a nasypal osmažený špek s buřtem. Přidal jsem ještě trochu nudlí.
Po asi pěti minutách vaření jsem polévku přelil do misky a přidal jedno čerstvě rozklepnuté vajíčko. Vznikla tak hutná svačinová polévka.
No a po odjedení části polévky jsem se propracoval k vajíčku na dně.
Tato polévka spolehlivě alespoň na chvíli zažene pocit hladu. Pokud si ji dáte jako první chod, druhý už může obsahovat méně potravin než běžný oběd.
Přidejte odpověď