Buřtolívka

Buřtolívka
Buřtolívka

Pokud zrovna nemám žádnou polévku, vařívám rychlé polévky typu „co dům dal“. Na jednu z nich nedávno došlo a aby se odlišila od ostatních vymyslel jsem pro ni speciální název: „buřtolívka“ (=buřtová polívka).

Její příprava zabere asi tak čtvrt hodiny, dala by se tak označil jako rychlá buřtová polévka. Postup je jednoduchý a zvládne ho i lama. Nejprve jsem na kostičky pokrájel trochu špeku a jeden buřt i se slupkou, neloupal jsem ho jako Danča do své skvělé falešné gulášové polévky. Obojí jsem pak krátce na pánvičce osmažil.

Smažící se nakrájený špek a buřt

Mezitím jsem dal vařit půl litru vodovodní vody z kohoutku, když se začla vařit, vrazil jsem do ní kostku bujónu a nasypal osmažený špek s buřtem. Přidal jsem ještě trochu nudlí.

Po asi pěti minutách vaření jsem polévku přelil do misky a přidal jedno čerstvě rozklepnuté vajíčko. Vznikla tak hutná svačinová polévka.

Hotová „buřtolívka“ v misce

No a po odjedení části polévky jsem se propracoval k vajíčku na dně.

„Buřtolívka“ před dojedením

Tato polévka spolehlivě alespoň na chvíli zažene pocit hladu. Pokud si ji dáte jako první chod, druhý už může obsahovat méně potravin než běžný oběd.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*