Kachní srdce na špízu a sázená křepelčí vejce v cibulových kroužcích s oblohou

srdce na špízu
srdce na špízu

Tak jsem se zase po nějaké době dostal k vaření a smažení. Danča byla v práci a já si udělal oběd. Srdce ona nemusí, ale já je rád. Řekl jsem si tedy, že udělám něco méně obvyklého. Prošel jsem všechny obě lednice a našel nedávno zakoupená kachní srdce a křepelčí vejce. Našel jsem také klobásu a ve špajzu červenou cibuli. A také něco zeleniny a zbytek salátu od víkendu.

Srdce jsem trochu povařil, nakrájel klobásu a červenou cibuli a postupně to napíchal na špejli v pořadí: srdce, klobása, cibule, klobása, srdce a tak dále až jsem zase skončil srdcem. Záleží jak dlouhé špízy chcete dělat, aby se vešly na pánev. Já použil malou pánev a vytvořil dva menší špízy.

Špízy s kachními srdci, klobásou a cibulí na pánvi

Po osmažení špízů jsem ještě na pánvi udělal sázená křepelčí vejce v cibulových kroužcích. Protože na špízy použitá cibule měla větší průměr než jsem potřeboval, zbylo mi několik vnějších kroužků cibule. Ty jsem umístil na pánev a do nich opatrně rozklepnul křepelčí vajíčka a mírně osmažil. Jsou malá, stačí jim jen chvíle. Ty minivajíčka jsem udělal čtyři. Mezi tím jsem pokrájel okurku, ředkvičku a jedno malé rajče, což jsem použil jako oblohu. Přílohou byl víkendový salát, který dělala pár dní předtím Danča. A tak vznikla jedna porce oběda.

Porce k obědu: srdcové špízy, sázená minivejce, obloha a salát

Zkuste si někdy k obědu uvařit také něco netradičního. Do špízů by se dal přidat třeba špek (ten jsem doma nenašel) nebo další suroviny. Špíz je možno také obalit jako řízek a osmažit nebo by se mohl grilovat. Přílohou mohou být také brambory nebo chleba. Fantazii a chuti se meze nekladou.

Pokud si toto jídlo uděláte, přeju Vám dobrou chuť!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*