Jak už jsem zde uvedl v řadě jiných receptů, mám vajíčka rád téměř v jakékoli úpravě. Kupodivu se to zatím údajně neprojevilo na mém špatném ani dobrém cholesterolu, čímž mi někteří vyhrožovali. Jednou z mých oblíbených snídaní je hemenex.
Většinou dělám klasický, zřídka verzi hemenex na modro pro otrlé. Tedy jak na ten klasický? Zvládne ho každý, kdo umí zapálit plyn nebo zapnout elektrickou varnou desku. Zde popisovaná verze je určena pro dva středně velké jedlíky.
Na větší pánev rozlejete co nejméně oleje, ten trochu ohřejete a rozložíte na něj plátky šunky, měly by být tenké. Po osmažení šunky na ni rozklepnete šest vajec a ještě chvíli smažíme, aby byly bílky tuhé a žloutky naopak ještě neztuhly. Hemenex solím, pepřím a někdy přidám trochu chilli, jak je vidět na obrázku.
Pak už zbývá jen hemenex opatrně přesunout z pánve na větší talíř, rozpůlit (tu větší půlku si ponechat) a máte dvě chutné snídaně. Jako příloha je nejlepší plátek dobrého chleba. Dobrou chuť Vám i druhému strávníkovi!!!
Přidejte odpověď