Sice jsem původně nechtěl prznit brokolicovou polévku masem, ale jednou mi to nedalo a učinil jsem tak. Na tento recept potřebujete dvě hlavní suroviny.
Tou první je dobrá krémová brokolicová polévka, tu nám uvařila „šéfkuchařka“ Danča, umí opravdu výbornou.
Druhou surovinou je uzené maso. Kupujeme nejraději uzené ramínko s kostí, o kterém je zmínka v receptu zelná polévka. Takže nejlepší je použít zbytek vařeného uzeného, který by se vám jinak postupně kazil v lednici.
Vlastní postup je velmi jednoduchý. Uzené maso nakrájíme na kostičky vhodné velikosti a použijeme ho přiměřené množství, tedy co nejvíce 🙂 .
Maso pak zalejeme polévkou a vše dáme ohřát do mikrovlny. Pokud je vše studené z lednice, mám ověřený čas ohřívání 3 minuty na plný výkon.
To maso není v polévce moc vidět, rádo se drží na dně talíře. Masožravcům ale neunikne a polévku obzvláštní, není potom tolik dietní. Ňam a dobrou chuť!
Přidejte odpověď