Několik receptů ze surovin, jako jsou srdce nebo houby jsem už napsal. Jednoho zimního dne ale došlo na kombinaci drůbežích srdcí a žampiónů. Udělal jsem si kuřecí srdce na krémových žampiónech na indický způsob.
Zakoupil jsem balení chlazených kuřecích srdcí (cca 35 deka) a krémových žampiónů (těch bylo 25 deka). Kuřecí srdce jsem uvařil ve vodě, na změknutí jim stačilo asi 45 minut varu.
Pak jsem nakrájel slaninu, jednu šalotku a jednu červenou cibuli a obě cibule jsem na slanině osmažil. Přidal jsem nakrájené houby, okmínoval, osolil a také osmažil.
Uvařená srdce jsem pokrájel podélně na poloviny a přidal k ostatním surovinám na pánev. Podlil jsem vývarem ze srdcí a podusil. Dusil jsem je asi 20 minut.
Aby to bylo na indický způsob, přidal jsem větší množství koření kari. Nakonec je třeba omáčku zahustit. Já použil světlou jíšku. Jako přílohu jsem zvolil a uvařil rýžové nudle. Navařil jsem toho tak na dvě porce a postupně jsem je konzumoval dva dny po sobě k večeři.
Já jsem si pochutnal, můžete tak učinit i vy. Dobrou chuť!
Přidejte odpověď