Srdce na houbách po indicku

srdce na houbách
srdce na houbách

Několik receptů ze surovin, jako jsou srdce nebo houby jsem už napsal. Jednoho zimního dne ale došlo na kombinaci drůbežích srdcí a žampiónů. Udělal jsem si kuřecí srdce na krémových žampiónech na indický způsob.

Zakoupil jsem balení chlazených kuřecích srdcí (cca 35 deka) a krémových žampiónů (těch bylo 25 deka). Kuřecí srdce jsem uvařil ve vodě, na změknutí jim stačilo asi 45 minut varu.

Pak jsem nakrájel slaninu, jednu šalotku a jednu červenou cibuli a obě cibule jsem na slanině osmažil. Přidal jsem nakrájené houby, okmínoval, osolil a také osmažil.

Smažení žampiónů na cibulce a slanině

Uvařená srdce jsem pokrájel podélně na poloviny a přidal k ostatním surovinám na pánev. Podlil jsem vývarem ze srdcí a podusil. Dusil jsem je asi 20 minut.

Dušení srdcí se žampióny

Aby to bylo na indický způsob, přidal jsem větší množství koření kari. Nakonec je třeba omáčku zahustit. Já použil světlou jíšku. Jako přílohu jsem zvolil a uvařil rýžové nudle. Navařil jsem toho tak na dvě porce a postupně jsem je konzumoval dva dny po sobě k večeři.

Hotový pokrm – srdce na houbách po indicku s rýžovými nudlemi

Já jsem si pochutnal, můžete tak učinit i vy. Dobrou chuť!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*