Po dlouhé době se ohlásily návštěvy, přijely moje děti a jejich děti a tak bylo třeba je pohostit. Vyřešil jsem to studenými obloženými talíři. V pátek jsem nakoupil vagón surovin a v sobotu se dal do přípravy. Dopadlo to takhle:
Protože bylo lidí hodně, nachystal jsem talíře hned tři a aby se nikdo necítil ukřivděn, že někam nedosáhne, snažil jsem se je nachystat téměř shodné. Použil jsem několik druhů šunky, různé trvanlivé salámy, dva druhy sýru, malé kyselé okurky, cherry rajčátka, červenou a žlutou papriku, vařená křepelčí vejce a na klobásy už nedošlo.
Nakrájení surovin, rolování salámů a ukládání všeho na talíře mi trvalo asi dvě hodiny, tedy žádná bleskovka to nebyla. Po některých pochutinách se jen zaprášilo, nakonec se ale snědlo téměř všechno. Zbytky z posledního talíře jsme dojídali druhý den ke snídani.
Přestože Danča neměla nic chystat, stejně mi obsadila kuchyň a nachystala zapečené párky, nazvala je párečky v zavinovačce. Tak jsem pak měl co dělat, abych ty talíře stihnul…
Studené kuchyni a aranžování různých surovin se občasně věnuji už dlouhá léta, viz jeden z mých nejstarších příspěvků na tomto webu: Obložené mísy, talíře a talířky.
Přidejte odpověď