Vopečenej buřt s pihovatou hořčicí

Jako malej podkrušnohorec jsem neměl buřty moc rád. Špekáčkům jsem tehdy říkal buřty a to už mi zůstalo. Po čase jsem vyrostl a buřty mi zachutnaly, oblíbil jsem si utopence a vobčas taky můžu vopečenej nebo vosmaženej buřt. Místo vobyčejný hořčice mám vo 100 procent radši pihovatou hořčici. Pro ty neznalý – na kelímku nebo sklenici bejvá nápis „Kremžská hořčice.“

A teď jak na vopečenej buřt. Nejprve je třeba zoložit voheň, táborák nebo alespoň malej vohýnek.

Malej vohýnek

Ještě předtím je ale potřeba koupit buřty, trochu je vodborně nařezat a napíchat na vidlice. V případě nedostatku kovovejch vidlic se dá použít i vobyčejná větev nebo ňákej klacek. Pak buřty pečeme až do úplnýho vopečení.

Po dovopečení buřty vrazíme na talíř, přidáme pihovatou hořčici a rohlík nebo chleba. Není-li talíř, lze buřt vožírat přímo z vidlice nebo klacku.

Buřty na talíři s hořčicí a rohlíkem

No a to je všecko. Tenhle recepis sem napsal tak, jak mi zobák narost…

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*