Žampióny obalované smažené

Smažené žampióny
Smažené žampióny

Máte-li rádi houby, můžete je připravit několika různými způsoby. V poslední době jsem narazil v nejmenovaném supermarketu několikrát na hnědé žampióny. V létě jsem je párkrát griloval. No a teď v zimě jsem si vzpomněl na jedno z oblíbených jídel mého mládí, smažené žampióny.

Doporučuji použít ty hnědé, jsou chutnější. Pokud je ale neseženete, mohou posloužit i běžné bílé žampióny.

Vlastní příprava je poměrně jednoduchá. Žampiónům uříznete vyčnívající část nohy a následně obalíte jako řízek. Tedy postupně v hladké mouce, osoleném rozmíchaném vajíčku (můžete osolit i přímo žampióny) a nakonec ve strouhance. Pak je hodíte na pánev a ze všech stran dozlatova osmažíte.

Pokud máte fritovací hrnec, můžete je ponořit celé a nemusíte je otáčet. Ten já ale už dlouhá léta nepoužívám. Byla zbytečně velká spotřeba oleje. Moc jsem ho nepoužíval a většinou jen zabíral místo v kuchyni.

Smažené žampióny můžete servíroval s bramborem a tatarskou omáčkou:

Smažené žampióny s tatarkou a vařeným bramborem

Na snímku vidíte jeden žampión na ukázku rozkrojený a vpravo dole jsou ještě osmažené nožičky, ty už jsem neobaloval. Dobrou chuť!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*