
Tato bagetka se dá jíst i samotná, ale když si ji obložíte, je to jistě lepší. Z tohoto těsta peču i rautové malé houstičky. Dneska jsem se rozhodla pro bagetku. Chystám se ji namazat máslem, obložit uzeným lososem, kyselou okurkou, vajíčkem a cibulí. Tuto kombinaci mám ráda.

Tak jdeme na to.
Suroviny:
- 500 g polohrubé mouky
- 1 sušené droždí
- 1 lžička pískového cukru
- 1 lžička soli
- 250 ml vlahého mléka
- 8 lžic oleje
- 60 g nastrouhaného parmezánu
- Hrst drceného rozmarýnu (není podmínkou)
Mouku prosejme do mísy, přidáme sůl, droždí, cukr, rozdrcený rozmarýn, část parmezánu a vše promícháme. Část parmezánu si necháme na posypání. Pak přidáme mléko a vypracujeme těsto. Já jsem to udělala částečně v robotu a částečně hranou dlaně.
Těsto vrátíme do mísy a přikryjeme utěrkou. Necháme kynout asi 1 hodinu.

Pak těsto znovu v ruce propracujeme a vyválíme z něj bagetu.

Necháme ji asi tak 10 – 15 minut odpočinout. Před vložením do trouby potřeme vodou.
Na dno trouby dáme pekáč s vodou a rozpálíme ji na 185 °C. Pečeme 10 minut, potom teplotu snížíme na 170 °C a pečeme asi 20 minut. Bagetu posypeme zbytkem parmezánu a pečeme dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.


Přidejte odpověď