Bagetka s parmezánem

Bageta s parmezánem
Bageta s parmezánem

Tato bagetka se dá jíst i samotná, ale když si ji obložíte, je to jistě lepší. Z tohoto těsta peču i rautové malé houstičky. Dneska jsem se rozhodla pro bagetku. Chystám se ji namazat máslem, obložit uzeným lososem, kyselou okurkou, vajíčkem a cibulí. Tuto kombinaci mám ráda.

Obložená bageta

Tak jdeme na to.

Suroviny:

  1. 500 g polohrubé mouky
  2. 1 sušené droždí
  3. 1 lžička pískového cukru
  4. 1 lžička soli
  5. 250 ml vlahého mléka
  6. 8 lžic oleje
  7. 60 g nastrouhaného parmezánu
  8. Hrst drceného rozmarýnu (není podmínkou)

Mouku prosejme do mísy, přidáme sůl, droždí, cukr, rozdrcený rozmarýn, část parmezánu a vše promícháme. Část parmezánu si necháme na posypání. Pak přidáme mléko a vypracujeme těsto. Já jsem to udělala částečně v robotu a částečně hranou dlaně.

Těsto vrátíme do mísy a přikryjeme utěrkou. Necháme kynout asi 1 hodinu.

Vypracované těsto

Pak těsto znovu v ruce propracujeme a vyválíme z něj bagetu.

Vyválená bageta

Necháme ji asi tak 10 – 15 minut odpočinout. Před vložením do trouby potřeme vodou.

Na dno trouby dáme pekáč s vodou a rozpálíme ji na 185 °C. Pečeme 10 minut, potom teplotu snížíme na 170 °C a pečeme asi 20 minut. Bagetu posypeme zbytkem parmezánu a pečeme dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.

Upečená bageta
Bageta v řezu

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*