Barevná rýže

Pestrá rýže s kuřetem
Pestrá rýže s kuřetem

Někdy se stane, že máte maso a není k němu omáčka. Samotná rýže je bez omáčky suchá. V tomto případě můžete uvařit tuto barevnou rýži. Je nejenom šťavnatá, ale svojí barevností jídlo rozveselí. Budou spokojené nejenom Vaše chuťové pohárky, ale i oko.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balíček rýže
  • 3 – 4 lžíce olivového oleje
  • 350 g mražené zeleninové směsi
  • 1 malá konzerva žampiónů
  • 1/2 konzervy fazolí
  • sůl, pepř
Základní suroviny

Nejprve si dáme vařit 1balíček rýže. Podle návodu na obalu se rýže obvykle vaří 15-17 minut.

Na rozpálený olej nasypeme mraženou zeleninu, osolíme ji a za občasného míchání ji restujeme, dokud nezměkne. Mně to trvalo něco přes 15 minut.

Restování zeleniny

Ke změklé zelenině přidáme žampióny, fazole a vše prohřejeme.

Zelenina se žampióny a fazolemi

Nakonec vmícháme uvařenou rýži a dochutíme pepřem.

Hotová barevná rýže
Pečené kuře s nádivkou a barevnou rýží

Pro vegetariány a vegany může tato rýže tvořit hlavní chod.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*