Někdy se stane, že máte maso a není k němu omáčka. Samotná rýže je bez omáčky suchá. V tomto případě můžete uvařit tuto barevnou rýži. Je nejenom šťavnatá, ale svojí barevností jídlo rozveselí. Budou spokojené nejenom Vaše chuťové pohárky, ale i oko.
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balíček rýže
- 3 – 4 lžíce olivového oleje
- 350 g mražené zeleninové směsi
- 1 malá konzerva žampiónů
- 1/2 konzervy fazolí
- sůl, pepř
Nejprve si dáme vařit 1balíček rýže. Podle návodu na obalu se rýže obvykle vaří 15-17 minut.
Na rozpálený olej nasypeme mraženou zeleninu, osolíme ji a za občasného míchání ji restujeme, dokud nezměkne. Mně to trvalo něco přes 15 minut.
Ke změklé zelenině přidáme žampióny, fazole a vše prohřejeme.
Nakonec vmícháme uvařenou rýži a dochutíme pepřem.
Pro vegetariány a vegany může tato rýže tvořit hlavní chod.
Přidejte odpověď