Brambory v hlávkovém zelí s rajčaty

Hlávkové zelí s rajčaty
hlávkové zelí s rajčaty

Tato příloha se hodí například k pečenému masu a nebo přírodnímu řízku. Já ji tedy může jíst i bez masa. Když mi zbyde od oběda na kamnech, tak jak jdu kolem, tak ji uďobnu. Většinou ji musím uklidit, abych ji postupně nesnědla celou.

Suroviny na 4 porce:

  1. 400 g hlávkového zelí (bez košťálu)
  2. 300 g čerstvých rajčat nebo rajčata v konzervě
  3. 1 větší cibule (cca 130-150 g)
  4. 70 g uzené slaniny
  5. 4 lžíce kečupu
  6. 500 g brambor
  7. kmín
  8. sůl, pepř
  9. 2 stroužku česneku

Brambory uvaříme obvyklým způsobem Se solí a kmínem.

Základní suroviny na přípravu zelí s rajčaty

Použila jsem půlku hlávky zelí. Rozkrojila ji na čtvrtiny a vykrojila košťály. Obě čtvrtiny jsem pokrájela na nudličky.

Krájení hlávkového zelí na nudličky

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Přidáme k nakrájenému zelí.

Rajčata hodíme do vařící vody a počkáme, až slupka začne praskat. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Mohou se použít i starší rajčata, která se už nehodí k přímé konzumaci, ale v žádném případě ne nahnilá.

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji rozpustit.

Smažení slaniny

Na rozpuštěnou slaninu nasypeme zelí s cibulí a osmažíme do zlatova.

Osmažené zelí s cibulí
Oloupaná rajčata a kečup

Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakonec kečup, sůl, pepř a prolisovaný česnek na dochucení. Vše dobře promícháme a chvíli povaříme.

Hlávkové zelí s rajčaty

Tato směs se dá přidat k vařeným bramborům jako další příloha.

Pečené kuře s nivou, brambory a zelím s rajčaty

Já většinou dělám směs hlávkového zelí s rajčaty a brambor. Brambory nakrájím a vmíchám do směsi.

Brambory s hlávkovým zelím a rajčaty

Pečené kuře s brambory v hlávkovém zelí s rajčaty

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*