Nevím, jak to máte s brokolicí vy, ale já, když ji někdy vidím v obchodě, tak ve mně vyvolá pocit změny jídelníčku. Představím si ji pěkně zelenou, lehce ovařenou v páře, zkrátka jako zdravou dietní přílohu. No a když je v akci, tak není co řešit. Změna jídelníčku se rovnou nabízí.
Doma se mi ta změna jídelníčku většinou vymkne z ruky. Zastrčím brokolici někam dozadu do lednice a je po změně. Když ji objevím, už o pěkně zelené brokolici nemůže být řeč.
Z nažloutlé brokolice se dají ještě udělat výborné placičky. Nejsou sice tak zdravé jako brokolice ovařená v páře, ale zase se vyhneme plýtvání jídlem.
Tak alespoň zvolím zdravější rýžový olej. Kupuji značku Franz Josef.
Suroviny:
- 500 g brokolice
- 3 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř/chilli paprička
- 1- 2 stroužky česneku
- 40 g parmezánu
- olej
Brokolici nasekáme na drobné kousky a přidáme nahrubo nastrouhaný parmezán.
Pak přidáme ostatní ingredience – vejce, hladkou mouku, koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme.
Z těsta tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme jako přílohu k masu a nebo se zeleninovým salátem.
Přidejte odpověď