Tatarskou omáčku alias tatarku je dobré si udělat doma. Každý si ji udělá podle svého gusta. Nemusí být vždy stejná. Můžete základní verzi vylepšit prolisovaným česnekem, chilli papričkou, nebo třeba i koprem. Postup je jednoduchý, není co zkazit. Zaručuji vám, že se vždy podaří.
Základní verze – suroviny:
- 200g majonézy Hellmanns (vlastní majonéza je lepší)
- 2-3 sladkokyselé okurky (záleží na velikosti)
- ½ menší cibule
Na struhadle nastrouháme najemno kyselé okurky. Přidáme majonézu a nakrájenou cibuli. Vše smícháme a základní verze je na světe. Hustotu tatarky regulujeme okurkami. Když jsou větší, mají hodně šťávy, tak tatarka může být řídká. To pak přidáme majonézu. Lze také přebytečnou šťávu slít. Když ji naopak potřebujeme naředit, přidáme lák z okurek.
Většinou ji udělám více než sníme k obědu. Takto vyrobenou tatarku zavřu do zavařovací sklenice a uchovávám v lednici. Vydrží dlouho.
Přidejte odpověď