Frankfurtská polévka

frankfurtská polévka
frankfurtská polévka

Proč si udělat právě frankfurtskou polévku? Důvodů je hned několik. Její příprava je jednoduchá, zvládne ji každý, je rychlá, ale hlavně chutná výborně. S pečivem může nahradit i jedno hlavní jídlo. Já osobně si na ní vždy pochutnám.

Hlavní ingrediencí jsou párky. Je třeba, aby byly kvalitní, s co nejvyšším obsahem masa.

Základní suroviny:

  • 4 nožičky párků (moje vážily necelých 200 g)
  • 3 brambory (cca 400 g)
  • 60 g sádla
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky sladké papriky (já přidala i uzenou)
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžičky majoránky
  • já navíc přidala i 1 mrkev, ta se běžně do této polévky nedává
  • 1,25 l vody
  • případně trochu soli
Základní suroviny

Nejprve jsem si připravila všechny suroviny. Oloupala jsem cibuli a nakrájela ji nadrobno. Párky a oloupanou mrkev jsem nakrájela na kolečka a brambory na kostičky.

Nakrájená mrkev a párky

Ve větším hrnci jsem rozpustila sádlo a osmažila na něm cibulku.

Osmažená cibulka

K osmažené cibulce jsem přidala párky a asi 4 minuty je restovala, aby se opekly.

Pak jsem přidala mouku, papriku a za stálého míchání ještě chvíli restovala.

Osmažené párky po přidání mouky a papriky

Pak jsem přidala mrkev a opět chvíli restovala.

Po přidání mrkve

Nakonec jsem přidala brambory, promíchala a zalila vodou.

Po přidání brambor

Do polévky jsem hodila kostku hovězího bujónu a přivedla ji k varu. Vařila jsem ji do změknutí brambor a mrkve. Trvalo to asi 20 minut.

Vaření polévky

Nakonec jsem polévku dochutila prolisovaným česnekem, majoránkou a rozemletou chilli papričkou. Už jsem ani nepřidávala sůl. Bujón a párky polévku dostatečně osolily.

Na ozdobu jsem přidala trochu natě z petrželky.

Frankfurtská polévka

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*