Jogurtový dip k masu nebo bramborám

Dip
Dip

Tento dip dělám většinou v létě ke grilovanému masu. Zdá se mi s ním i tučnější maso lépe stravitelné.

Někdy ho podávám k bramborům. Nahrazuji jím tatarskou omáčku nebo jiné kupované. Je to určitě zdravější forma, jak vylepšit suché brambory.

Dip je na přípravu jednoduchý, nezabere mnoho času a chutná výborně.

Základní suroviny

Suroviny:

  1. tři vrchovaté lžíce jogurtu
  2. 100 g salátové okurky/ředkvičky
  3. sůl
  4. chilli paprička
  5. 1 stroužek česneku

Nejprve oloupeme a nahrubo nastrouháme salátovou okurku.

Nastrouhaná okurka

Vymačkáme z ní šťávu, aby dip nebyl moc řídký. Přidáme 3 vrchovaté lžíce jogurtu. Používám buď selský od firmy Hollandia, který má 3,8 % tuku a nebo i řecký s 10 % tuku.

Osolím, přidám drcené chilli (není podmínkou) a lisovaný česnek. Vše promíchám a je hotovo.

Hotový dip v misce o objemu 300 ml

Stejně dobře chutná i varianta s ředkvičkami, kterými nahradíme okurku. Postup je jinak stejný.

Do dipu se může přidat i trocha citrónové šťávy.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*