Tento dip dělám většinou v létě ke grilovanému masu. Zdá se mi s ním i tučnější maso lépe stravitelné.
Někdy ho podávám k bramborům. Nahrazuji jím tatarskou omáčku nebo jiné kupované. Je to určitě zdravější forma, jak vylepšit suché brambory.
Dip je na přípravu jednoduchý, nezabere mnoho času a chutná výborně.
Suroviny:
- tři vrchovaté lžíce jogurtu
- 100 g salátové okurky/ředkvičky
- sůl
- chilli paprička
- 1 stroužek česneku
Nejprve oloupeme a nahrubo nastrouháme salátovou okurku.
Vymačkáme z ní šťávu, aby dip nebyl moc řídký. Přidáme 3 vrchovaté lžíce jogurtu. Používám buď selský od firmy Hollandia, který má 3,8 % tuku a nebo i řecký s 10 % tuku.
Osolím, přidám drcené chilli (není podmínkou) a lisovaný česnek. Vše promíchám a je hotovo.
Stejně dobře chutná i varianta s ředkvičkami, kterými nahradíme okurku. Postup je jinak stejný.
Do dipu se může přidat i trocha citrónové šťávy.
Přidejte odpověď