Kaiserka se ztraceným vejcem

Kaiserka se sázeným vejcem
Kaiserka se sázeným vejcem

Obložená kaiserka se ztraceným vejcem je velká ňamka. Můžete si ji dát ke svačině, k večeři, ale myslím si, že se nemusíte obávat ji nabídnout i návštěvě.

Obložené kaiserky se ztraceným vejcem

Příprava je jednoduchá. Základem úspěchu je vydařené ztracené vejce.

Dvě půlky kaiserky jsem namazala avokádovou pomazánkou, další dvě jenom máslem.

Suroviny:

  • 2 kaiserky
  • 1 avokádová pomazánka/máslo
  • uzený losos/šunka
  • 4 vejce
  • 2 ředkvičky
  • polníček

Avokádová pomazánka:

  • 1 vyzrálé avokádo
  • citrónová šťáva
  • sůl

Nejprve jsem si udělala avokádovou pomazánku. Je rychlá a chutná výborně. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžičkou vydlabeme. Vidličkou rozmělníme avokádovou dřeň. U vyzrálého avokáda to jde snadno, neboť avokádo je měkké. Osolíme, přidáme trochu citrónové šťávy a máme hotovo. Milovníci česneku ho mohou trochu přidat.

Kaiserky rozpůlíme a namažeme buď avokádovou pomazánkou nebo máslem. Přidáme plátek uzeného lososa, na plátky nakrájené ředkvičky a polníček.

Nakonec se pustíme do vaření ztracených vajec.

Ztracené vejce:

Rozklepneme vejce do mističky, ze které půjde dobře vyklopit do vody.

Vejce připravené na vyklopení do vařící vody

Do 1 litru vařící vody přidáme 1 lžíci octa a metličkou uděláme ve vodě vír, do jehož středu opatrně vyklopíme z mističky vejce. Díky tomu se vejce ve vodě zatočí a má pěkný tvar. Vaříme 2-3 minuty. Žloutek by měl být mírně tekutý. Vejce vyndávejte děrovanou naběračkou. Je lepší vejce sázet do vody postupně, abychom docílili lepšího tvaru.

Vejce necháme na děrované naběračce trochu okapat a pak je klademe na uzeného lososa.

Kaiserka s nenaříznutým sázeným vejcem

Žloutek je po uvaření schován v bílku. Můžeme ho trochu naříznout, aby byl vidět i žloutek a kaiserka byla krásně barevná.

Kaiserka s naříznutým sázeným vejcem

Při konzumaci může žloutek trochu téct, ale ta božská chuť za to stojí. Papírový ubrousek to zachrání.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*