Krůtí medailonky jsem koupila v obchodě již naporcované. Některé byly vyšší, tak jsem je jenom trochu nařezala. Maso samo o sobě je křehké, není třeba ho naklepávat. Marináda, kterou jsem si připravila z oleje a bylinek, do nařezaného masa lépe pronikne.
Marinádu jsem si připravila den předem. Bylinky se v oleji lépe vyluhují. Když vám zbyde, lze ji uchovávat v lednici pro další využití. V uzavřené skleničce vydrží docela dlouho.
Bylinky můžete použít nejrůznější. Já jsem do šesti lžic oleje přimíchala:
- 1 lžičku rozmarýnu
- 1 lžičku saturejky
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 lžičku tymiánu
- hrst šalvěje
- sůl
Dále potřebujete:
- 500 g krůtích medailonků
- olej na smažení
Bylinky jsem rozdrtila v hmoždíři. Můžete je i namlít.
Večer jsem marinádou potřela medailonky a nechala je v lednici uležet do druhého dne. Je dobré je vyndat z lednice hodinu nebo dvě před smažením, aby získaly pokojovou teplotu. Při smažení pak neprskají.
Abych ušetřila nádobí, nechala jsem je v původním obalu, který jsem pak rovnou vyhodila.
Druhý den už je to fofr. Smaží se na rozpáleném oleji asi tak 3 minuty po každé straně.
Hotové medailonky jsem nechala několik minut odpočinout v termomíse. Ještě dojdou.
Podáváme s brambory nebo třeba s bramborovou kaší.
Brambory můžeme omastit máslem a nebo výpekem. Já jsem k nim udělala dip z řapíkatého celeru. Smažené maso odlehčí a chuť brambor oživí. Pórková nať na bramborech také nic nezkazí.
Přidejte odpověď