Krůtí medailonky s bramborem

krůtí medailonky
Krůtí medailonky

Krůtí medailonky jsem koupila v obchodě již naporcované. Některé byly vyšší, tak jsem je jenom trochu nařezala. Maso samo o sobě je křehké, není třeba ho naklepávat. Marináda, kterou jsem si připravila z oleje a bylinek, do nařezaného masa lépe pronikne.

Nařezaný medailonek

Marinádu jsem si připravila den předem. Bylinky se v oleji lépe vyluhují. Když vám zbyde, lze ji uchovávat v lednici pro další využití. V uzavřené skleničce vydrží docela dlouho.

Bylinky můžete použít nejrůznější. Já jsem do šesti lžic oleje přimíchala:

  • 1 lžičku rozmarýnu
  • 1 lžičku saturejky
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 lžičku tymiánu
  • hrst šalvěje
  • sůl

Dále potřebujete:

  • 500 g krůtích medailonků
  • olej na smažení
Krůtí medailonky se surovinami na marinádu

Bylinky jsem rozdrtila v hmoždíři. Můžete je i namlít.

Rozdrcené bylinky
Hotová marináda

Večer jsem marinádou potřela medailonky a nechala je v lednici uležet do druhého dne. Je dobré je vyndat z lednice hodinu nebo dvě před smažením, aby získaly pokojovou teplotu. Při smažení pak neprskají.

Namarinované medailonky

Abych ušetřila nádobí, nechala jsem je v původním obalu, který jsem pak rovnou vyhodila.

Druhý den už je to fofr. Smaží se na rozpáleném oleji asi tak 3 minuty po každé straně.

Smažení medailonků po první straně
Smažení medailonků po druhé straně

Hotové medailonky jsem nechala několik minut odpočinout v termomíse. Ještě dojdou.

Usmažené medailonky v termomíse

Podáváme s brambory nebo třeba s bramborovou kaší.

Brambory můžeme omastit máslem a nebo výpekem. Já jsem k nim udělala dip z řapíkatého celeru. Smažené maso odlehčí a chuť brambor oživí. Pórková nať na bramborech také nic nezkazí.

Krůtí medailonky s bramborem a dipem z řapíkatého celeru

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*