Krutony do polévky

Krutony do polévky
Krutony do polévky

Znáte to. Nakoupíte rohlíky a když se včas nesní a jsou gumové, tak už je nikdo nechce. Tak právě takové rohlíky se dají ještě využít na výrobu chutných křupavých krutonů.

Suroviny:

  1. Rohlíky
  2. Máslo
Opečené krutony

Rohlíky nakrájíme na kolečka a potřeme je máslem. S máslem úplně nešetřete. Rozpustí se, projde rohlíkem a pěkně ho opeče. Když si ještě máslo ochutíme třeba česnekem nebo bylinkami, dají se krutony jíst jen tak, třeba ďobat místo brambůrků.

Namazané rohlíky dáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme na 180 °C dozlatova.

Krutony do polévky

Krutony se dají použít třeba do česnekové polévky. Výhodou je, že nejsou tak mastné jako opečené na oleji.

Česneková polévka s krutony

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*