Kuřecí nudličky v kari omáčce

Kuřecí nudličky v kari omáčce
Kuřecí nudličky v kari omáčce

V řeznictví nabízeli za celkem příznivou cenu kuřecí plátky. Ty jsem snad nikde neviděla. Prodávají se nejrůznější části kuřete, ať už kuřecí čtvrtky, stehna horní, dolní, prsa, křidélka, paličky,… ale na plátky jsem myslím narazila prvně. Jsou to nakrájená kuřecí prsa. Na řízky by asi všechny plátky nebyly, některé byly dost tenké, ale nudličky se z nich udělají krásné.

Kuřecí maso jsem dlouho nepřipravovala, tak nebylo co řešit. Půl kila jsem si jich odnesla domů.

Hodilo se to, neměla jsem moc času a z kuřecího masa lze udělat nějakou rychlovku. Vsadila jsem na oblíbené žluté kari koření. To žádné maso nepokazí.

Základní suroviny
  • 500 g kuřecího masa
  • 200 g hub shiitake (já použila mražené)
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce oleje
  • 100 ml smetany přes 30 % tuku
  • 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl

Nejprve si nakrájíme maso na nudličky.

Kuřecí nudličky

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Rozpálíme olej a necháme ji na něm zesklovatět.

Zesklovatělá cibulka

Na změklou cibulku přidáme masové nudličky, 2 lžičky kari koření, osolíme a dobře promícháme.

Kuřecí maso s kari kořením na cibulce

Maso osmahneme, přidáme na půlky rozkrojené klobouky houby shiitake, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme pustit šťávu.

Maso hlídáme, aby se šťáva nevydusila a nepřipálilo se. Pak ho zalijeme asi 1,25 litrem vody a povaříme asi 15 až 20 minut. Houby musí být uvařené.

Maso a houby zalité vodou

Do hotové směsi nalijeme smetanu a necháme provařit.

Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě.

Hotová omáčka
Kuřecí nudličky v kari omáčce s rýží

Podáváme s rýží, brambory nebo kynutým knedlíkem.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*