
V řeznictví nabízeli za celkem příznivou cenu kuřecí plátky. Ty jsem snad nikde neviděla. Prodávají se nejrůznější části kuřete, ať už kuřecí čtvrtky, stehna horní, dolní, prsa, křidélka, paličky,… ale na plátky jsem myslím narazila prvně. Jsou to nakrájená kuřecí prsa. Na řízky by asi všechny plátky nebyly, některé byly dost tenké, ale nudličky se z nich udělají krásné.
Kuřecí maso jsem dlouho nepřipravovala, tak nebylo co řešit. Půl kila jsem si jich odnesla domů.
Hodilo se to, neměla jsem moc času a z kuřecího masa lze udělat nějakou rychlovku. Vsadila jsem na oblíbené žluté kari koření. To žádné maso nepokazí.

- 500 g kuřecího masa
- 200 g hub shiitake (já použila mražené)
- 1 cibule
- 2-3 lžíce oleje
- 100 ml smetany přes 30 % tuku
- 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- 2 lžičky kari koření
- sůl
Nejprve si nakrájíme maso na nudličky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Rozpálíme olej a necháme ji na něm zesklovatět.

Na změklou cibulku přidáme masové nudličky, 2 lžičky kari koření, osolíme a dobře promícháme.

Maso osmahneme, přidáme na půlky rozkrojené klobouky houby shiitake, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme pustit šťávu.
Maso hlídáme, aby se šťáva nevydusila a nepřipálilo se. Pak ho zalijeme asi 1,25 litrem vody a povaříme asi 15 až 20 minut. Houby musí být uvařené.

Do hotové směsi nalijeme smetanu a necháme provařit.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě.


Podáváme s rýží, brambory nebo kynutým knedlíkem.
Přidejte odpověď