Kuřecí prsa v kedlubnách s těstovinami

Kuřecí maso v kedlubnách
Kuřecí maso v kedlubnách

Toto jídlo je jednoduché, zvládne ho každý. Bez kuřecího masa je to chutné jídlo i pro vegetariány. Za mě, s masem je to chutnější. Do kedluben se hodí i pečené vepřové maso. Asi je i lepší, ovšem kuřecí je rychlejší. Jsem na home office, kuřecí je jasná volba.

Kuřecí maso v kedlubnách s těstovinami

Suroviny:

  • 450 g kuřecích prsou
  • 60 g uzeného špeku z mangalice
  • 900 – 1000 g kedluben (váha v neoloupaném stavu)
  • 1 střední cibule
  • 250 g těstovin
  • sůl, pepř/chilli paprička
  • olej
Oloupané kedlubny

Nejprve si připravíme kedlubny. Koupila jsem dvě větší. Máte-li ze své zahrádky, tím lépe. Oloupeme je a nastrouháme nahrubo. Možná, že se Vám bude zdát, že kedluben je hodně. Určitě není. Dušením zmenší svůj objem.

Nastrouhané kedlubny

Pak si připravíme maso. Nakrájíme ho na kostičky.

Nakrájené kuřecí maso

Oloupanou cibuli a špek pokrájíme na malé kostičky. Suroviny jsou připravené, můžeme se pustit do práce.

Zručnější kuchařky zvládají obsluhovat 2 pánve a vařit těstoviny současně. Pak je to docela rychlé jídlo. Kdo nezvládá, může postupně.

Nejprve rozškvaříme pokrájený špek. Na vyškvařeném omastku osmahneme cibuli. Když je cibulka zlatavá, přidáme nastrouhané kedlubny a trochu je osolíme. Mají hodně šťávy, smažíme je bez poklice, abychom ji vydusili. Kedlubny na pánvi mícháme, aby se smažily rovnoměrně.

Hotové vydušené kedlubny

Osmažené kedlubny by měly mít zlatavou barvu.

Maso trochu osolíme, opepříme, popřípadě přidáme mletou chilli papričku. Smažíme ho na vedlejší pánvi. Já zvolila na smažení rýžový olej. V poslední době jsem si ho oblíbila. Mám problémy s alergiemi, měl by být pro mě lepší. Tak snad je to pravda a není jenom dražší.

Osmažené kostičky kuřecího masa

Na třetím sporáku můžeme současně vařit vodu na těstoviny. Když se voda začne vařit, přidejte trochu soli, vložte těstoviny a vařte podle návodu. Uvařené těstoviny sceďte.

Já zvolila vrtule. Mám je v největší oblibě. Zdá se mi, že se nejlépe konzumují.

Hotové kuřecí maso v kedlubnách s těstovinami

Uvařené těstoviny, osmažené kuřecí maso a kedlubny smícháme, dochutíme a máme hotovo.

Když se vám nedaří dělat vše současně, nevěšte hlavu. Připravujte jídlo postupně a po smíchání společně prohřejte. Jídlo tím na kvalitě neztrácí, jenom příprava bude trvat o trochu déle.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*