Po všech těch knedlících a tučných jídlech, které jsem v poslední době vařila, jsem si řekla, že udělám něco lehkého a zdravého. Přeci jenom se to jaro blíží.
Vymyslela jsem rybu a jako přílohu květákové pyré. Pak jsem si řekla: „Proč ho nevylepšit o mrkev? Bude veselejší.“
Tak jsem se do toho dala. Recept je jednoduchý a celkem rychlý.
Suroviny:
- 1 květák ( cca 700 g)
- 1 mrkev (cca 150 g)
- 1 lžíce Podravky
- 25 – 30 g másla
Květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a vše vložíme do vařící vody s 1 lžící Podravky. Podravka zeleninu ochutí a zároveň osolí.
Vařenou zeleninu scedíme. Vývar jsem nevylila. Je chutný, přidám ho do bramborové polévky.
Pyré lze udělat jenom z květáku a nebo přidat i mrkev. Já se rozmýšlela, tak jsem nejdříve rozšťouchala jenom květák a zamíchala do něj máslo.
Pak jsem si ale řekla, že když už jsem tu mrkev uvařila, tak že ji přidám.
Květákovo-mrkvové pyré mě nadchlo. Je lehké, po obědě jsem se cítila výborně.
Horší to bylo s Krušnohorcem. Ten se nadšeně netvářil. Toho by určitě nadchlo, kdybych udělala pyré z prasete. Musím se nad svojí kuchyní zamyslet.
Já si myslím, že toto pyré si najde své příznivce. Ve mně už jednoho má.
Přidejte odpověď