Květáko-mrkvové pyré

Pyré
Pyré

Po všech těch knedlících a tučných jídlech, které jsem v poslední době vařila, jsem si řekla, že udělám něco lehkého a zdravého. Přeci jenom se to jaro blíží.

Vymyslela jsem rybu a jako přílohu květákové pyré. Pak jsem si řekla: „Proč ho nevylepšit o mrkev? Bude veselejší.“

Tak jsem se do toho dala. Recept je jednoduchý a celkem rychlý.

Suroviny:

  1. 1 květák ( cca 700 g)
  2. 1 mrkev (cca 150 g)
  3. 1 lžíce Podravky
  4. 25 – 30 g másla

Květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a vše vložíme do vařící vody s 1 lžící Podravky. Podravka zeleninu ochutí a zároveň osolí.

Vaření zeleniny

Vařenou zeleninu scedíme. Vývar jsem nevylila. Je chutný, přidám ho do bramborové polévky.

Pyré lze udělat jenom z květáku a nebo přidat i mrkev. Já se rozmýšlela, tak jsem nejdříve rozšťouchala jenom květák a zamíchala do něj máslo.

Rozšťouchaný květák

Pak jsem si ale řekla, že když už jsem tu mrkev uvařila, tak že ji přidám.

Květákovo-mrkvové pyré

Květákovo-mrkvové pyré mě nadchlo. Je lehké, po obědě jsem se cítila výborně.

Horší to bylo s Krušnohorcem. Ten se nadšeně netvářil. Toho by určitě nadchlo, kdybych udělala pyré z prasete. Musím se nad svojí kuchyní zamyslet.

Já si myslím, že toto pyré si najde své příznivce. Ve mně už jednoho má.

Květákovo-mrkvové pyré jako příloha

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*