Koupila jsem 1 kg krásné kližky. Je to velmi chutné a šťavnaté hovězí maso. Většinou má kližka hodně blan a odblanění je dost pracné. Ale stojí to za to. Občas se stane, že se po odblanění maso rozebere na kousky. Vzhledem k tomu, že z kližky dělám většinou guláš, tak to vůbec nevadí.
Tentokrát žádný gulášek. Kližka i po odblanění držela pohromadě. Jen jsem ji ještě trochu pomohla kuchyňskou jehlou, abych vytvarovala pěkný váleček.
No řekněte, nebyla by škoda takové maso rozkrájet na guláš? Špalíček hovězího masa jsem prošpikovala tučnou částí selské slaniny. Možná ještě lepší je uzený špek.
Na pánvi na rozškvařené slanině a nebo na oleji opečeme ze všech stran špalíček masa.
Opečené maso přemístíme do pekáčku, přelijeme výpekem, osolíme, podlijeme asi 100 ml vařící vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby.
Pečeme asi 2,5 hodiny ve vyhřáté troubě na 180 °C.
K upečenému masu jsem ještě připravila houbovou omáčku, brambory a kynutý knedlík.
Přidejte odpověď