Pomalu pečená husí prsa

Pečená husí prsa
Pečená husí prsa

Tradice je třeba dodržovat. Když Svatý Martin, tak svatomartinská husa a nesmí se opomenout ani svatomartinské víno.

Protože celou husu bychom jedli asi celý týden, tak Zdeněk zakoupil husí prsa s kostí a já je pěkně pomalu upekla. Je dobře, že už se dají koupit i části husy, že se nemusí kupovat celá. Příště zkusíme husí stehna.

  1. husí prsa s kůží na kosti
  2. Sůl
  3. Kmín
  4. Sádlo

Husí prsa nejprve omyjeme a vysušíme. Pak na pánvi rozpálíme sádlo a husu na něm trochu opečeme. Přendáme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby. Pečeme asi 4 a půl hodiny na 110 °C. Když je husa měkká, odklopíme víko, zvýšíme teplotu trouby na 200 °C a kůži ogrilujeme.

Pomalu pečená husí prsa

Některé části husího masa jsou tmavé, ale chutnají skvěle.

Husí prsa s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím
Husí prsa se špekovým knedlíkem a kyselým zelím

Husa má skvělý výpek. Když se jím polijí knedlíky, je to opravdová ňamka. Určitě Vám ještě zbyde. To se pak z něj a vyvařené prsní kosti dá udělat dobrá polévka.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*