Tyto šunkofleky většinou dělám, když mi zbydou těstoviny od oběda. Třeba druhý den z toho udělám rychlou teplou večeři.
Někteří muži vyžadují teplé večeře. To pak chudáci ženy. Tráví hodně času u plotny. To, když říkám chudáci, tak věřte, že vím, o čem mluvím. Mě takhle školil syn.
Chleba nebyla večeře. Když nebyla teplá večeře, znamenalo to, že není žádná večeře. Pořád chodil do lednice a hledal, co by si dal. Lednice byla narvaná, ale on vykřikoval : „Nic tady není“. Zabouchl lednici a asi tak na 5-10 minut odešel. Pak přišel znovu a vše se opakovalo. Nevím, jestli si myslel, že jsem mezitím něco uvařila a dala to tam. Po několika bouchnutí mi došly nervy a začala vymýšlet něco teplého. Stačila nějaká omeleta, ale muselo to být teplé jídlo. Dámy, užila jsem si své.
Je pravda, že jsem si to tak trochu zavinila sama. Od malička byl hubený, tak jsem vyvářela, aby rostl jako z vody. Pořád jsem si myslela, že musí mít „pořádné jídlo“. Pak vytáhl, zesílil, ale u nás se nic nezměnilo. Teplá večeře byla samozřejmostí.
Teď už je to na něm, co si uvaří.
Suroviny:
- 200g šunkového salámu v celku
- 100 g těstovin
- 1 cibule
- Chilli/pepř, sůl
- Olej/slanina
- 4 vejce
- Trocha nastrouhaného parmezánu
Špek nakrájíme na kostičky a necháme rozškvařit. Když pracujeme s olejem, tak ho necháme rozpálit. Toto je rychlejší verze. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Tu nasypeme na rozškvařenou slaninu nebo na rozpálený olej.
Cibulku osmažíme a přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám. Kdo má rád pikantní jídlo, přidá chilli nebo pepř. Salám necháme chvíli osmažit.
Pak přidáme uvařené těstoviny a prohřejeme.
Nakonec přidáme vajíčka, zamícháme a když vajíčka ztuhnou, máme hotovo. Na talíři přidáme parmezán. Je to chutnější, ale není nutné.
Přidejte odpověď