Salát z kořenové zeleniny s kukuřicí

Salát z kořenové zeleniny
Salát z kořenové zeleniny

Je to další varianta salátů z nejrůznějších ingrediencí propojených majonézou. Hodí se například s řízkem k obědu, ale stejně dobře s pečivem ke svačině nebo k večeři.

Je možno ho stejně dobře použít na chlebíčky. Máznete plátek veky, vršek ozdobíte nějakou čerstvou zeleninou jako je například rajče, okurka nebo ředkvička a máte hotovo. Když čekáte návštěvu, salát si uděláte den dopředu a pak už to frčí. Občerstvení je za chvíli na světě.

Suroviny:

  • 150 g mrkve
  • 80 – 100 g celeru (podle toho, jak ho má kdo rád)
  • 150 g petržele
  • 80 g pórku
  • 285 g konzervované kukuřice
  • 250 g šunkového salámu
  • 3 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce majonézy
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • sůl, pepř
  • 500 ml vody
Základní suroviny

Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Pak nakrájíme na kostičky. Použila jsem kráječ na vajíčka. Vajíčka jsem nakrájela běžným způsobem na plátky, pak jsem vajíčka otočila o 90 °a znovu překrojila. Vzniknou tak kostičky.

Kořenovou zeleninu oškrabeme, trochu pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme 3 lžíce octa, dvě lžíce cukru a zalijeme 0,5 l vařící vody z rychlovarné konvice. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut.

Vaření zeleniny

Uvařenou zeleninu vychladíme a nakrájíme nebo nakrouháme na nudličky. Já na krájení použila robot.

Z pórku jsem použila jak spodní světlou část, která se mi zdá chuťově lepší, tak horní zelenou, kvůli barvě.

Nakrájený pórek

Salám jsem rovněž nakrouhala na nudličky v robotu. Lze ho i nakrájet nožem.

Do mísy nasypeme nakrouhanou zeleninu, vajíčka, pórek a konzervovanou kukuřici. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Směs zeleniny, salámu, kukuřice, vajíček a pórku

Teď už stačí dodat majonézu a vše dobře promíchat.

Salát s řízkem
Salát s rohlíkem

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*