Je to další varianta salátů z nejrůznějších ingrediencí propojených majonézou. Hodí se například s řízkem k obědu, ale stejně dobře s pečivem ke svačině nebo k večeři.
Je možno ho stejně dobře použít na chlebíčky. Máznete plátek veky, vršek ozdobíte nějakou čerstvou zeleninou jako je například rajče, okurka nebo ředkvička a máte hotovo. Když čekáte návštěvu, salát si uděláte den dopředu a pak už to frčí. Občerstvení je za chvíli na světě.
Suroviny:
- 150 g mrkve
- 80 – 100 g celeru (podle toho, jak ho má kdo rád)
- 150 g petržele
- 80 g pórku
- 285 g konzervované kukuřice
- 250 g šunkového salámu
- 3 vejce
- 4 vrchovaté lžíce majonézy
- 3 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- sůl, pepř
- 500 ml vody
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Pak nakrájíme na kostičky. Použila jsem kráječ na vajíčka. Vajíčka jsem nakrájela běžným způsobem na plátky, pak jsem vajíčka otočila o 90 °a znovu překrojila. Vzniknou tak kostičky.
Kořenovou zeleninu oškrabeme, trochu pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme 3 lžíce octa, dvě lžíce cukru a zalijeme 0,5 l vařící vody z rychlovarné konvice. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut.
Uvařenou zeleninu vychladíme a nakrájíme nebo nakrouháme na nudličky. Já na krájení použila robot.
Z pórku jsem použila jak spodní světlou část, která se mi zdá chuťově lepší, tak horní zelenou, kvůli barvě.
Salám jsem rovněž nakrouhala na nudličky v robotu. Lze ho i nakrájet nožem.
Do mísy nasypeme nakrouhanou zeleninu, vajíčka, pórek a konzervovanou kukuřici. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Teď už stačí dodat majonézu a vše dobře promíchat.
Přidejte odpověď