Vepřová polévka

Vepřová polévka
Vepřová polévka

Když koupím vepřové maso s kostí, například krkovičku nebo kotlety, tak z kostí vařím vepřovou polévku. Většinou na kostech zbyde dost masa, tak ho tímto způsobem zužitkuji.

Na 2,5 l polévky potřebujeme:

  1. Vepřové kosti se zbytky masa
  2. 3 větší brambory
  3. 1 mrkev
  4. 1 petržel
  5. Kousek celeru
  6. 1 větší cibule
  7. 2-3 bobkové listy
  8. Nové koření
  9. Majoránka
  10. 2 větší stroužky česneku
  11. Sůl, pepř/chilli koření
  12. Rýže/kroupy/vajíčko

Vepřové kosti zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, sůl a pomalu vaříme asi hodinu (do změknutí masa na kostech). Kosti s masem vyjmeme a do vývaru přidáme na kostky nakrájené brambory, později nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a na čtvrtky pokrájenou cibuli.

Kroupy a rýži mám většinou v mrazáku. Kroupy se vaří déle, tak si jich vařím větší množství a dávám je do balíčků do mrazáku. Rýže mi většinou zbyde z oběda, tak si ji také naporcuji a zamrazím. Když nemám ani jedno, rozšlehám v polévce vajíčko.

Zatím, co se zelenina vaří, obereme maso od kosti a pokrájíme ho na menší kostičky.

Když je zelenina uvařená, přidám maso, kroupy nebo rýži nebo vajíčko, prolisovaný česnek a majoránku. Nakonec buď opepříme nebo přidáme chilli a polévka je hotová.

Vepřová polévka

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*