Kdysi dávno se jezdilo od nás do Prahy po silnici číslo 7 přes řadu vesnic a vesniček. Dnes silnici narovnali, udělali obchvaty a místy dálnici. Možná se někdy v daleké budoucnosti dožiju celé dostavěné dálnice z Chomutova až do Prahy.
Jednou z vesnic, kterou se po staré „sedmičce“ projíždělo, byl Knovíz. Tam byl proslavený motorest s ještě proslavenějšími bramboráky. Ty zabíraly většinu jídelního lístku, byly velké, přehnuté a obvykle plněné různými ingrediencemi. Jedl jsem tam bramborák s játry nebo třeba s klokaním masem a řadu dalších. Restaurace tam stojí stále, dá se tam odbočit z dálnice, ale bramborák už jsem tam dlouho v nabídce neviděl.
Dnes si dám bramborák občas doma, Danča dělá dobré bramoráky a také perfektní vepřové konzervy ve skle. Většinou jím bramborák samostatně, ale jednou jsem si vzpomněl na Knovíz a zkusil si bramborák vylepšit masem z „vepřovky“. Danče se to moc nelíbilo, ale mně tato kombinace zachutnala. Takhle to vypadalo:
Vřele doporučuju vyzkoušet, tento bramborák je obzvláště vhodný pro masožravce. Dobrou chuť!
Přidejte odpověď