Kachní medailonky na víně

Kachní medailonky
Kachní medailonky

Jednoho pošmourného podzimního dne jsem se pohyboval po obchodě, kam zase tak často nechodím a narazil na chlazené kachní medailonky. Byly už nakrájené, takže příprava kachních prsou vcelku nepřipadala v úvahu.

Musel jsem tedy zvolit jiný postup a já zvolil dvoufázovou metodu přípravy.

První fáze – smažení

Medailonky jsem vyjmul z obalu a opepřil. Nesmíme solit! Pak jsem je prudce osmažil na oleji na pánvi wok. Po „zatažení“ masa, tak asi jednu až dvě minuty po každé straně, máme první fázi za sebou.

Druhá fáze – dušení

Pak jsem medailonky podlil bílým vínem a sójovou omáčkou. Použil jsem asi deci bílého vína, dvě lžíce tradiční sójové omáčky a další dvě lžíce sójové omáčky s houbovou příchutí. Pak jsem medailonky asi čtvrt hodiny dusil. Tím končí druhá fáze a můžeme servírovat.

No a pak jsem medailonky servíroval, bylo jich tak akorát na dvě porce. Protože přítelkyně uvařila špekové knedlíky a zelí, měli jsme je s knedlíky a zelím. Jako přílohu bych ale klidně dal také vařený brambor nebo rýži.

Kachní medailonky se špekovými knedlíky a zelím
Kachní medailonky – jeden na ukázku rozkrojený

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*