Obložený řízek

Obložený řízek
Obložený řízek

Už delší dobu jsem nepozřel žádný řízek. A když měli akční krůtí prsa, nezaváhal jsem a vyrazil na jejich nákup. Balíček obsahoval něco přes 1,3 kg masa. Nadělali jsme z něj řízků nepočítaně. Jejich přípravou (naklepání, osolení, opepření, klasický trojobal: mouka – vajíčko – strouhanka, pomalé smažení) jsem strávil více než jednu hodinu. Zato teď máme řízků na pár dní, což mi vyhovuje, neboť já řízky rád.

Obložený řízek

K obědu jsme měli řízky s dobrým bramborovým salátem, který připravila Danča. No a k večeři jsem si připravil obložený řízek. Vybral jsem středně velký řízek, na jeho povrch nanesl bramborový salát a poslední vrstvu tvořila zarolovaná šunka, polovina natvrdo uvařeného vejce, rozkrojená nakládaná domácí okurka od Dančiny sestry a ještě půlka na balkóně vypěstovaného rajčete.

Obložený řízek z druhé strany

Ke konzumaci doporučuji použít příbor, obloha z řízku ráda odpadává. Já si na něm pochutnal.

No a ještě malé přiznání: obložený řízek není tak úplně z mé hlavy, nechal jsem se inspirovat receptem Těhotnýho kuchaře (chlebíček na řízku). Ten pro změnu použil nápad Olgy Kratochvílové. Já jsem vytvořil trochu jinou oblohu, chlebíčky se dají dělat na mnoho způsobů.

Občerstvení pro sváteční chvíle najdete také v příspěvku Obložené mísy, talíře a talířky.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*