Bramborovo – celerová kaše

Bramborovo-celerová kaše
Bramborovo-celerová kaše

Většinou, když si koupím celer, nespotřebuji ho celý. Tak tomu bylo i nyní. V lednici sice vydrží dost dlouho, ale ne věčně. Můžeme z něj udělat třeba celerový salát, celerové pyré a nebo ho jenom přidat do bramborové kaše. Milovníci celeru budou překvapeni, jak ji příjemně navoní. No a ti, kteří celer nemají rádi, zůstanou u klasické bramborové kaše

Suroviny:

  • 600 g brambor
  • 300 g celeru
  • 45 g špeku
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany 33 %
  • trocha mléka
  • sůl
Nakrájené brambory a celer

Celer i brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory na větší, jsou dříve měkké. Obě suroviny vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a necháme vařit do měkka.

Mezitím si nakrájíme na malé kostičky slaninu, rozpustíme ji na plotně a na vyškvařeném omastku osmažíme najemno nakrájenou cibuli.

Osmažená cibulka na špeku

Po uvaření slijeme vodu a obě suroviny rozmělníme šťouchadlem na bramborovou kaši.

Šťouchání brambor a celeru

Brambory se krásně rozmělnily, s celerem to bylo horší. V kaši byly stále hrudky. Projela jsem ji ponorným mixérem a vznikla homogenní hmota, žádné hrudky.

Pak jsem přidala smetanu a ručním šlehačem vyšlehala hedvábnou kaši. Kdyby byla příliš tuhá, přidejte trochu mléka. Záleží na druhu brambor.

Vyšlehaná bramborovo-celerová kaše

Kaši poléváme cibulkou osmaženou na rozškvařené slanině. Podáváme ji například s pečeným nebo grilovaným masem, s karbanátky a nebo se sekanou.

Bramborovo-celerová kaše s kuřecím steakem

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*