Křepelčí prsíčka s dýňovými nudličkami

Křepelčí prsíčka
Křepelčí prsíčka

Ne vždycky je čas na dlouhé vyvařování. Křepelčí prsíčka jsou příkladem rychlého a chutného oběda. Jsou malá a osmažit je po obou stranách trvá asi 8-10 minut. Je dobré je mít předem namarinovaná. Dávám přednost domácí marinádě, ale bohužel jsem v obchodě narazila pouze na již marinovaná. Kdyby tomu tak nebylo, marinádu bych vyrobila z řepkového oleje, soli a bylinek. Určitě bych na ní použila mnou oblíbený tymián a drcený rozmarýn, případně prolisovaný česnek.

Přípravu oběda trochu prodlužuje dýňová příloha. Dýně se musí vydlabat, oloupat a nastrouhat.

Vydlabaná dýně
Vydlabaná a oloupaná dýně

Na 2 porce jsem použila:

  • 200 g marinovaných křepelčích prsíček
  • olej na osmažení
  • 400 g nastrouhané dýně
  • 80 g másla
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín

Nejdříve jsem se pustila do zpracování dýně. Moje dýně vážila něco kolem 2 kg. Použila jsem jednu čtvrtinu. Vydlabala jsem ji, oloupala a na robotu nahrubo nastrouhala.

Nastrouhaná dýně

Nejenže zpracování dýně vaření prodlužuje, ale zároveň je z ní také trochu nepořádek v kuchyni. Nastrouhala jsem ji proto celou a nasáčkovala do mrazáku. Dělávám z ní výborné dýňové lívanečkybábovku. Zamražená dýně pak zrychlí přípravu dobrot.

Na pánvi rozpustíme máslo a nasypeme na něj nakrouhanou dýni. Osolíme, přidáme mletý kmín, promícháme a přikryjeme asi na 7 minut poklicí. Dýně pustí šťávu. Pak poklici odstraníme a za občasného míchání šťávu vydusíme. Celý proces trvá asi 15-20 minut, dokud dýně není měkká.

Zatímco se nám restuje dýně, můžeme současně opékat křepelčí prsíčka. Asi 4 minuty po každé straně.

Opékání křepelčích prsíček

Zkoušela jsem polovinu dýně ochutit šafránem a druhou polovinu kurkumou. Obě koření výrazná chuť dýně přebila. Příště zkusím přidat nastrouhaný zázvor.

Hotová příloha

Hotovou přílohu můžeme dochutit pepřem, případně pomletou chilli papričkou.

Křepelčí prsíčka na dýňových nudličkách

1 komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*