Krůtí maso mi chutná víc než kuřecí, i když na druhou stranu, je v něm více šlach. Tak se mi stalo, že jsem zakoupila pěkně vypadající krůtí medailonky, ve kterých se jich pár ukrývalo. Ani moje skvělá marináda jim nepomohla.
Tato marináda je univerzální, jednoduchá a dá se použít na nejrůznější druhy masa. Díky Solamylu v ní maso křehne. Je tedy dobrá i na naložení hovězího masa.
Suroviny na marinádu:
- 2 lžíce Solamylu
- 5 lžic vody
- 1 lžíce sójové omáčky
- bílek z jednoho vejce
- 1/2 lžičky bylinek (např. provensálské)
- 1 chilli paprička (jen pro milovníky ostrého)
Základní marinádu získáme smícháním Solamylu, vody, sójové omáčky, vaječného bílku a bylinek. Žloutek do ní nepřidávejte, maso se bude přichytávat k pánvi.
Do marinády lze přidat i prolisovaný česnek, chilli papričku, 1 lžičku hořčice, případně nějakého jiného koření. Tady se fantazii meze nekladou. Každý si může přidat svoji oblíbenou přísadu.
Do takto vyrobené marinády ponoříme maso, dobře promícháme, aby v ní byly všechny kousky masa obaleny. Marinujeme v lednici nejlépe přes noc.
Marinované maso je dobré si vyndat z lednice asi hodinu před smažením, aby získalo pokojovou teplotu. kousky masa vkládáme na rozpálený olej a smažíme po obou stranách.
Doba smažení záleží na velikosti a tloušťce masa. Tyto kousky jsem smažila asi 3-4 minuty po každé straně.
Maso jsem po usmažení ještě nechala chvíli odležet uzavřené v termohrnci.
Maso bylo měkoučké a marinádou výborně ochucené.
Podáváme nejlépe s brambory. Já jsem k medailonkům přidala brambory gratinované.
Přidejte odpověď