Rizoto z vepřové konzervy je rychlé a chutné. Když nemám na vření čas, tak sáhnu po konzervě. Používám ovšem doma vyrobenou, ve které je opravdu maso.
Suroviny:
- Domácí vepřová konzerva
- Cibule
- Trocha oleje
- Sůl, pepř, mletá sladká paprika
- 1 sáček rýže
- 1 větší mrkev
- 100 g mraženého hrášku
- Parmezán na posypání
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na drobné kostičky. Tu osmažíme do růžova. Zatím, co se cibule smaží, oloupeme mrkev a nakrájíme ji rovněž na malé kostičky.
Na hotovou cibulku nasypeme hrášek a mrkev. Vše osolíme, dobře promícháme a necháme pod poklicí dusit. Mražený hrášek většinou pustí vodu, tak zeleninu není nutno podlévat. Zeleninu je nutno občas promíchat a zkontrolovat, aby se nepálila. Kdyby se voda vydusila, trochu ji podlijeme.
Rýži vaříme zvlášť podle návodu na obalu. Hotovou zeleninu posypeme mletou paprikou, pepřem, přidáme na kostičky nakrájené maso, uvařenou rýži a vše dobře promícháme a prohřejeme.
Rizoto je tak připravené k servírování. Na talíři ho ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.
Přidejte odpověď