Rizoto z domácí vepřové konzervy

Rizoto z domácí vepřové konzervy
Rizoto z domácí vepřové konzervy

Rizoto z vepřové konzervy je rychlé a chutné. Když nemám na vření čas, tak sáhnu po konzervě. Používám ovšem doma vyrobenou, ve které je opravdu maso.

Suroviny:

  1. Domácí vepřová konzerva
  2. Cibule
  3. Trocha oleje
  4. Sůl, pepř, mletá sladká paprika
  5. 1 sáček rýže
  6. 1 větší mrkev
  7. 100 g mraženého hrášku
  8. Parmezán na posypání

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na drobné kostičky. Tu osmažíme do růžova. Zatím, co se cibule smaží, oloupeme mrkev a nakrájíme ji rovněž na malé kostičky.

Na hotovou cibulku nasypeme hrášek a mrkev. Vše osolíme, dobře promícháme a necháme pod poklicí dusit. Mražený hrášek většinou pustí vodu, tak zeleninu není nutno podlévat. Zeleninu je nutno občas promíchat a zkontrolovat, aby se nepálila. Kdyby se voda vydusila, trochu ji podlijeme.

Hrášek s mrkví dušený na cibulce

Rýži vaříme zvlášť podle návodu na obalu. Hotovou zeleninu posypeme mletou paprikou, pepřem, přidáme na kostičky nakrájené maso, uvařenou rýži a vše dobře promícháme a prohřejeme.

Zelenina s domácí vepřovou konzervou

Rizoto je tak připravené k servírování. Na talíři ho ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.

Hotové rizoto

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*