Červené sterilované zelí jako příloha

Červené zelí
Červené zelí

Se zelím to mám tak. Když peču vepřové nebo vařím uzené maso, tak jako přílohu dělávám bílé kysané zelí.

Když ovšem peču drůbež, zdá se mi, že se k ní lépe hodí červené zelí. Dá se zakoupit syrové v igelitovém sáčku. To by se potom dusilo a připravovalo stejně jako bílé kysané zelí.

V případě červeného zelí mám výborné zkušenosti se sterilovaným zelím ve sklenici. Kromě toho, že skvěle chutná, je hned hotové. Nemusí se již dusit. Stačí ho ohřát.

Červené sterilované zelí

Suroviny:

  • 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
  • 1 větší nebo 2 menší cibule
  • olej na osmažení cibule
  • 2 střední brambory
  • 1 lžíce cukru krupice
Suroviny do červeného zelí

Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Mezi tím, co se nám smaží cibulka, oloupeme brambory a nastrouháme najemno. Budeme jimi zahušťovat zelí.

Na osmaženou cibulku vyklopíme červené zelí ze sklenice a prohřejeme. Když je v zelí málo šťávy, můžeme přidat trochu vody. Brambory vodu zahustí.

Do ohřátého zelí na cibulce vmícháme syrové nastrouhané brambory a za stálého míchání zelí zahušťujeme. V této fázi se zelí musí míchat, protože by se nám škrob z brambor připaloval. Tento proces trvá tak 8-10 minut a máme hotovo. Kdo má rád sladší zelí, může přidat cukr. Já nepřidávám. Podle mě je už od výrobce výborně ochucené.

Hotové červené zelí

Teď už k němu přidat bramborové nebo kynuté knedlíky a voňavou pečínku.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*