Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát

Klasický bramborový salát s majonézou se u nás doma dělával většinou jenom o sváteční dny, a to o Vánoce a Velikonoce. Majonéza se u nás nekupovala, maminka si ji vyráběla doma. Tak nevím, jestli to bylo tím, že se jí nechtěl vyndávat mixér, sestavovat ho a pak mýt, ale během roku dělávala teplý bramborový salát bez majonézy.

Já ho mám opravdu ráda. Hodí se k řízkům, ale třeba i k pečenému masu. Za sebe můžu říci, že bych ho mohla i samotný bez masa. S tím ovšem Krušnohorec nesouhlasí. Tak jsem k němu tentokrát dělala kuřecí řízky v těstíčku.

Suroviny:

  1. 600 g salátových brambor
  2. 1 cibule
  3. 7 kyselých okurek (cca 70 mm dlouhé)
  4. 5 lžic omastku
  5. Sůl, pepř

Na salát volíme raději malé brambory. Jsou pevnější a lépe se krájí na kostičky. Omyté brambory uvaříme ve slupce. Necháme je trochu zchladnout a pak oloupeme. Když jsou ještě teplé, loupou se lépe. Pak je nakrájíme přes mřížku ze strun stejně jako brambory na klasický bramborový salát. Osolíme, opepříme a promícháme.

Cibuli (já zvolila červenou) nakrájíme najemno, okurky nastrouháme na hrubším struhadle a obojí přidáme k bramborám. Vše promícháme.

Nakonec přidáme omastek. Já většinou dávám pár lžic omastku ze smažení řízků. Nesmí být přepálený. To je pak lepší rozpustit trochu sádla a nebo ztuženého tuku.

Vše za stálého míchání pořádně prohřejeme. Cibule tím také trochu změkne. Podáváme jako teplou přílohu k masu.

Teplý bramborový salát s kuřecím řízkem v těstíčku

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*