Kuřecí řízky obalované v těstíčku

Řízky obalované v těstíčku
Řízky obalované v těstíčku

Řízky u nás frčí na všechny způsoby. A to ať už vepřové, kuřecí nebo telecí. Většinou je dělám v trojobalu, někdy v těstíčku nebo přírodně bez obalu.

Trojobal je klasika, ale těstíčko si zase můžeme různě ochutit a máme změnu. Já těstíčko ochutila prolisovaným česnekem a drcenou chilli papričkou.

Suroviny:

  1. Vejce dle počtu řízků (já spotřebovala 3)
  2. Hladká mouka
  3. 2 stroužky česneku
  4. Sůl, pepř/chilli
  5. Sádlo na smažení

Vidličkou rozšleháme vejce a pak za stálého míchání přidáváme hladkou mouku. Té musí být tolik, aby nám vznikla hmota, která se udrží na mase a nesteče. Zároveň musí být hladká, bez hrudek. Nakonec přidáme sůl, pepř nebo chilli a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Myslím, že by se dalo použít i jiné koření, například tymián nebo rozdrcený rozmarýn.

Těstíčko na obalování řízků

Řízek ponoříme do těstíčka a obalíme ho v něm po obou stranách.

Obalování řízků v těstíčku

Na pánvi rozpálíme sádlo a řízky na něm po obou stranách osmažíme.

Smažení řízků z první strany
Smažení řízků z druhé strany

Hotové řízky přemístíme do mísy a necháme chvíli odpočinout.

Hotové řízky obalené v těstíčku

Přílohou může být bramborová kaše, vařené brambory, bramborový salát nebo teplý bramborový salát dle mého receptu.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*