Řízky u nás frčí na všechny způsoby. A to ať už vepřové, kuřecí nebo telecí. Většinou je dělám v trojobalu, někdy v těstíčku nebo přírodně bez obalu.
Trojobal je klasika, ale těstíčko si zase můžeme různě ochutit a máme změnu. Já těstíčko ochutila prolisovaným česnekem a drcenou chilli papričkou.
Suroviny:
- Vejce dle počtu řízků (já spotřebovala 3)
- Hladká mouka
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř/chilli
- Sádlo na smažení
Vidličkou rozšleháme vejce a pak za stálého míchání přidáváme hladkou mouku. Té musí být tolik, aby nám vznikla hmota, která se udrží na mase a nesteče. Zároveň musí být hladká, bez hrudek. Nakonec přidáme sůl, pepř nebo chilli a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Myslím, že by se dalo použít i jiné koření, například tymián nebo rozdrcený rozmarýn.
Řízek ponoříme do těstíčka a obalíme ho v něm po obou stranách.
Na pánvi rozpálíme sádlo a řízky na něm po obou stranách osmažíme.
Hotové řízky přemístíme do mísy a necháme chvíli odpočinout.
Přílohou může být bramborová kaše, vařené brambory, bramborový salát nebo teplý bramborový salát dle mého receptu.
Přidejte odpověď