Uzené maso se dá připravit s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem, vařenými brambory, ale mě asi nejvíce chutná s bramboráčky. Nevím, jestli to není tím, že je to ze všech příloh ta nejvíce kalorická.
Uzená masa se dají koupit nejrůznější. Ze supermarketu si můžeme přinést maso, které se jenom krátce povaří a je hotovo. Většinou bývají přesolená. V masně se prodávají uzená masa, o kterých tvrdí, že se musí tepelně upravit. Ta je pak nutno vařit déle. Já jsem si v poslední době oblíbila vepřové uzené ramínko. Prodávají ho sice v balení kolem 2000 g, ale není přesolené, je šťavnaté a je z něj dobrý vývar, který lze použít na chutnou polévku.
Uzené maso vařím s bobkovým list a novým kořením.
Dříve se bramboráky dělaly jenom jako hlavní chod. Pamatuji se, že když se u nás smažily k obědu bramboráky, tak se k nim vařila gulášová polévka. Asi, abychom měli pocit, že nemáme bezmasý oběd. Nikdo bramboráčky jako přílohu neznal. Pak se najednou začaly objevovat v restauracích na jídelním lístku jako příloha. A není to vůbec špatný nápad. Nevím, kdo s tím přišel, ale budiž mu dík.
Těsto na bramboráčky připravuji stejně jako již zmíněné těsto na zlatavé bramboráky.
Smažím je ale na pánvi na lívance. Jsou pak stejně velké a vypadají lépe.
Kysané zelí připravíme rovněž dle již zmíněného receptu kysané zelí jako příloha.
Teď už jenom vše naskládat na talíř a můžeme servírovat.
Přidejte odpověď