Uzené maso s bramboráčky a kysaným zelím

Uzené maso s bramboráčky a zelím
Uzené maso s bramboráčky a zelím
Uzené maso s bramboráčky a kysaným zelím

Uzené maso se dá připravit s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem, vařenými brambory, ale mě asi nejvíce chutná s bramboráčky. Nevím, jestli to není tím, že je to ze všech příloh ta nejvíce kalorická.

Uzená masa se dají koupit nejrůznější. Ze supermarketu si můžeme přinést maso, které se jenom krátce povaří a je hotovo. Většinou bývají přesolená. V masně se prodávají uzená masa, o kterých tvrdí, že se musí tepelně upravit. Ta je pak nutno vařit déle. Já jsem si v poslední době oblíbila vepřové uzené ramínko. Prodávají ho sice v balení kolem 2000 g, ale není přesolené, je šťavnaté a je z něj dobrý vývar, který lze použít na chutnou polévku.

Uzené maso vařím s bobkovým list a novým kořením.

Dříve se bramboráky dělaly jenom jako hlavní chod. Pamatuji se, že když se u nás smažily k obědu bramboráky, tak se k nim vařila gulášová polévka. Asi, abychom měli pocit, že nemáme bezmasý oběd. Nikdo bramboráčky jako přílohu neznal. Pak se najednou začaly objevovat v restauracích na jídelním lístku jako příloha. A není to vůbec špatný nápad. Nevím, kdo s tím přišel, ale budiž mu dík.

Těsto na bramboráčky připravuji stejně jako již zmíněné těsto na zlatavé bramboráky.

Těsto na bramboráčky

Smažím je ale na pánvi na lívance. Jsou pak stejně velké a vypadají lépe.

Smažení bramboráčků
Usmažené bramboráčky

Kysané zelí připravíme rovněž dle již zmíněného receptu kysané zelí jako příloha.

Teď už jenom vše naskládat na talíř a můžeme servírovat.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*