Pražma královská

Pražma
Pražma

Říká se, že mořské ryby jsou díky nenasyceným mastným kyselinám zdravé a že by si každý měl alespoň jednu týdně dopřát.

V obchodě jsem narazila na „Pražmu královskou„. Hned jsem si vzpomněla na dovolenou v Chorvatsku. Snad ob den nám k večeři nabízeli „oradu“. Nejprve jsme nevěděli, co orada je. Objednali si ji a čekali, co nám přinesou. Přinesli rybu. Chutnala nám, ale o jakou rybu se jedná, jsme nepoznali. Teprve nedávno jsem odhalila, že jsme v Chorvatsku jedli právě pražmu.

Pražma královská

Pražma měla něco přes 460 g, tak jsem si říkala, že by mohla stačit pro 2 osoby.

Hlava, ploutve a ocas se mi moc na rybě nelíbily. Rozhodla jsem se tyto části odstranit. Rybu jsem vyfiletovala.

Smažení pražmy královské

Rybě jsem nechala přírodní chuť, jenom jsem ji osolila a okmínovala. Je i bez dalšího koření výborná.

Z odstraněných částí jsem udělala rybí polévku.

Vyfiletované části pražmy na polévku

Filety jsou oproti celé rybě rychle hotové. Nejprve smažíme stranu s kůží asi 4 minuty, pak otočíme a rybu dosmažíme.

Podáváme například s brambory, bramborovou kaší a nebo dietně s květákovo-mrkvovým pyré.

Pražma královská s květákovo-mrkvovým pyré.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*